komponente prodaja cdovi projekti info KIT kompleti download forumi knjige
Home

Ponuda gotovih štampanih pločica:
Ovdje vam nudimo profesionalne štampane pločice koje smo mi koristili u fazi razvoja nekih projekata ili su preostale kao višak nakon proizvodnje nekih sklopova i slično....Ima čak i gotovih sklopova, sa zalemljenim elementima, tako da samo trebate izabrati mikrokontroler koji odgovara vašim potrebama i napisati softver za njega...

Sobzirom da su naši uređaji uglavnom bazirani na PIC mikrokontrolerima, koji su svi kompatibilni po pitanju rasporeda signala, vrlo je jednostavno iskoristiti neki drugi PIC umjesto onoga za koji je naš sklop bio namijenjen.
Npr. ako je na našoj šemi predviđen PIC 16F627, tu možete ubaciti praktično svaki PIC sa 18 pinova: počevši od prastarog 16F84, preko njegovih nasljednika 16F627, 16F628, 16F648, zatim 16F631, 16F677, 16F685, 16F689, 16F690, 16F785 pa sve do 18F i 24F serije, npr. PIC18F13K22, PIC24F08KA101, ili čak nekih budućih verzija koje će se tek proizvoditi kao npr. PIC16F1829....

Praktično svaki PIC koji ima 18 pinova se može koristiti na istoj PCB, jer će napajanje i svi I/O pinovi biti na svojim mjestima! Razlika je u hardveru koji je ugrađen u sam kontroler, tako da izbor zavisi od vaših potreba....
Pogledajte na sajtu Microchip-a tabele sa ponudom PIC mikrokontrolera, u kojima je sve pregledno i jasno označeno.

Kada sami pišete softver, lako se prilagoditi tako da odgovara postojećoj šemi i štampanoj ploči. Na taj način u potpunosti rješavate problem izrade štampane ploče za svoj prototip ili uređaj, i to sa profesionalno urađenom, štampanom pločicom. Ovo je odlično rješenje za potrebe razvoja prototipa ili za manje serije za koje vam se inače ne isplati praviti profesionalane štampane pločice!

Ovdje imate fotografije svake štampane pločice sa obe strane, šemu u pdf formatu, te šemu i štampanu ploču urađenu u softveru Eagle, u kojem mi projektujemo naše pločice! U opisu dajemo i osnovne karakteristike sklopa koji je isprojektovan na toj pločici, tako da odmah možete ocijeniti da li vam odgovara za vaše potrebe. U sifri oznaka M_ znači da se cijena odnosi na sastavljen modul, a PCB_ da je u pitanju samo štampana pločica.


Ponuda gotovih PCB

Opis: PCB ima predviđenu komunikaciju preko galvanski izolovane RS232 magistrale i strujne petlje, korištenjem standardnih UTP kablova. Ima konektore za priključenje LED i LCD displeja, 2 tipa releja, stab.napona, konektor za priključenje mobilnog telefona (za gradnju GSM kontrolera) i DC konektor za napajanje. Korištena je u projektu Jack Pot-a za prikaz statusa na displeju i resetovanje nakon izlaska Jack Pot-a.

Opis: PCB ima predviđenu komunikaciju preko galvanski izolovane RS232 magistrale i strujne petlje, korištenjem standardnih UTP kablova. Ima 4 ulaza preko optokaplera, konektor za priključenje LCD displeja, 2 tipa releja, stab.napona i PC konektor za napajanje (koristi se samo +12V). Korištena je u projektu Jack Pot-a za spajanje na elektromehaničke brojače radi brojanja ulaza i izlaza novca na svakoj mašini, da bi se dio zarade odvajao u Jack Pot.

 • Šifra: M_JPreset
 • Cijena: 20 KM

Opis: JP_Taster-Displej - sastavljen modul,
sa PIC16F628.

 • Šifra: M_JPbrojac_v2
 • Cijena: 25 KM

Opis: JP_brojac_V2 - sastavljen modul,
sa PIC16F628.

Opis: PCB je namijenjena za ugradnju 6 kom. sedmosegmentnih LED displeja visine 70mm. Na ploči se nalaze shift registri i drajveri za displeje. Predviđeno je da se spaja preko 10 žilnog flat kabla na jednu od gornjih komunikacionih pločica i da PIC sa nje upravlja ispisom u multipleksu, odnosno ispisuje na displeju podatke koje primi. Korištena je u izradi unutrašnjih displeja za Jack POT.
 • Dimenzije: 157 x 101 mm
 • Šifra: PCB_JPSYST
 • Cijena: 20 KM
  Gotov modul sa PIC 16F870
 • Šifra: M_JPSYST
 • Cijena: 40 KM
Opis: PCB je namijenjena za gradnju velikog multipleks LED displeja sa 6 ili 7 cifarskih sedmosegmentnih LED displeja visine 200mm od supersjajnih LED, te sa 8 izlaza za 80 LED dioda koje kreiraju efekat trčećeg svjetla na rubu kutije. Na ploči je predviđen 28-pinski PIC 16F870, drajveri za displeje, RS232 komunikacija preko UTP parice, rele, dodatni EEPROM u SMD ili DIL pakovanju. Korištena je u izradi unutrašnjih displeja za Jack POT. Ostavljena je i opcija za USB konektor, ako se koristi 18F2550 koji ima ugrađen USB interfejs, a moguće je i napajanje sklopa preko USB-a.
Opis: Gotov sklop sa PIC 16F627. Ima predviđenu komunikaciju preko galvanski izolovane RS232 magistrale i strujne petlje, korištenjem standardnih UTP kablova. I/O komunikacija i napajanje je izvedeno preko D-SUB 9 pinskog konektora. Ima 4 ulaza koji idu na PIC, rele, stab.napona i DIP SW 6 pinski za podešavanje adrese uređaja na mreži. Korištena je u prvoj verziji projekta Jack Pot-a.

Opis: Gotov sklop. Konvertuje standardne signale RS232 interfejsa na galvanski izolovanu RS232 magistralu sa strujnom petljom, za spajanje preko standardnih UTP kablova. Sa PCI magistrale uzima samo napajanje, i spaja se se na COM port u računaru za ostvarivanje komunikacije.
Opis: PCB za DVT displej (Datum Vrijeme i Temperatura za toteme na benzinskim pumpama). Sklop ima 48 izlaza (6 x 8 bita) u na kojima su drajveri ULN2803, i mogu se iskoristiti na puno načina... Za komunikaciju koristi UTP kablove sa strujnom petljom i RS232 protokolom, za RTC se koristi PCF8583 i litijumska baterija, za mjerenje temperature Dallas DS18B20, a svi izlazi su preko shift registara, tj. uopšte nisu multipleksirani i dostupni su na standardnom 26-pinskom konektoru za flat kabal, tako da je spajanje vrlo jednostavno. Za napajanje se koristi standardni DC konektor, a na ploči je stabilizator napona 7805 ili sličan.
Isti modul, samo bez RTC i DS18B20 se koristi i za ispis cijena. Ukoliko želite da pravite vlastite LED module koje bi pokretali sa ovom elektronikom, možete dobiti i isprogramiran PIC i protokol za podešavanje cijena, datuma i vremena.
  Kompletna dokumentacija projekta [pdf]: 00689a.pdf [290 Kb]
 • Dimenzije: 175 x 40 mm
 • Cijena: 20 KM
Opis: PCB za projekat "VOJINA SONDA".
 • Gotov modul sa PIC 18F2550
 • Šifra: M_ccTmemory
 • Cijena: 25 KM
Opis: PCB je korištena kao USB - ccTalk interfejs i memorijski modul na ccTalk magistrali, za pamćenje statusa igre. Predviđen je PIC 18F2550, USB interfejs za vezu sa PC-ijem, napajanje preko USB-a, RAM i EEPROM memeorija na ploči i ccTalk interfejs za vezu sa drugim ccT uređajima... Može se iskorisititi za bilo šta jer su skoro svi pinovi PIC-a dostupni na ploči. Ako vam nije potreban USB, može se koristiti za 16F870, 16F876, 16F886 i druge DIL 28-pinske kontrolere...
Opis: Dvoslojna PCB namijenjena kao interfejs izmedju PC-ja i starijih žetonjera, akceptora i hopera, koji ne rade po ccTalk standardu. Detaljne specifikacije uređaja možete pronaći na stranici Univerzalni ccTalk mini SLOT interfejs. Na pločici je predviđen PIC 16F628, a ima 16 ulaza i 16 izlaza preko shift registara, rele, RS232 i ccTalk interfejs, PC standard napajanja i rubni konektor sa 2x28 kontakata. Na svih 16 izlaza su predviđeni drajveri ULN2803 (60V/0.5A) tako da se mogu koristiti za pokretanje releja, nizova LED dioda itd.
Opis: PCB je namijenjena za testiranje prethodnog projekta, mini ccTalk interfejsa. Na izlazima su LED a na ulazima tasteri. Ostavljeni su konektori za žetonjeru, hoper i akceptor, ali i tasteri za simulaciju njihovih impulsa, tako da se prilikom razvoja softvera može vrlo jednostavno simulirati rad ovih uređaja i provjeriti funkcionalnost softvera... Predviđeno je da se na PCB lemi konektor tako da se interfejs samo ubode u ovaj tester.
Opis: PCB je namijenjena za projekat GSM kontrolera sa 4 ulaza i 4 releja. Predviđen je PIC 16F87, stabilizator napona, 4 optokaplera na ulazima, 4 releja od 10 A na izlazima, kola za komunikaciju sa mobilnim telefonom i eksterni EEPROM 24C32. Ako želite pisati vlastiti softver za GSM upravljanje, ovo je odlična platforma, ali i za mnoge druge stvari se može iskoristiti...
 • Dimenzije veće PCB: 71 x 65 mm
 • Šifra : PCB_SK1
 • Cijena: 4 KM

Opis: Univerzalna školska PCB1. Omogućava korištenje IC kola u pakovanju DIL8, DIL14 i DIL16.
 • Dimenzije manje PCB: 34 x 24 mm
 • Šifra : PCB_SK2
 • Cijena: 1 KM

Opis: Univerzalna školska PCB2. Ima 8 lemnih polja za spajanje elektronskih komponenti. Nema stop laka. Lemne površine su kalajisane.


Pločice se prodaju do isteka zaliha.

Dodatne informacije na tel. +387 (0)51/346-260 ili na email: info@elektronika.rs.ba.

Narudžbe na email: narudzbe@elektronika.rs.ba


home | o nama | katalog | cdovi | prodaja | projekti | linkovi | download | forumi | kontakt | alfanet

Hosted by www.poen.net