komponente prodaja cdovi projekti info KIT kompleti download forumi knjige
Home

Projekti: "Pony" programator, V2.0
Ako tražite jednostavan ali moćan programator, to je upravo ovaj - PONY. Vjerovatno najpopularniji EEPROM programator na internetu. Uz njega Vam treba još i softver, a najpoznatiji programi koji podržavaju Pony hardver su PonyProg i ICprog.

Oba programa imaju kvalitetno uradene grafickie interfejse, i mogu da se izvršavaju na svim danas bitnim operativnih sistema (Win95, Win98, NT), a PonyProg radi i pod Linux-om.

Sa ovim programatorom možete programirati kartice za satelitsku TV, eeprome u mobilnim telefonima, TV i auto-radio prijemnike kao i neke od mikrokontrolera PIC i AVR serije.

Originalna verzija Pony programatora je koristila RS232 izlazne linije za dobijanje radnog i programskog napona, što dosta dobro radi sa starijim računarima, ali na novijim koji koriste drugačije RS232 drajvere dešava se da oni ne mogu obezbjediti dovoljno struje za pogon, i programator ne radi korektno. Zbog toga su napravljene modifikacije na šemi tako da se može koristiti i napajanje sa RS232 porta, ali i eksterni izvor napona. Takva šema se obično označava kao New Pony, i takvu verziju smo i mi izgradili.

Šema i pločica je rađena u EAGLE-u, kojeg inače koristimo za projektovanje štampanih pločica. Za one koji ne koriste Eagle, priložena je šema i u PDF formatu.

Zadnja verzija štampane pločice je urađena sa DIL podnožjima na programatoru, za najčešće korištena kola (24Cxx, 93C46, SDE2506, PIC12C50x, PIC16F84-62x).
Konektor za povezivanje sa računarom je 9 pinski ženski SUBD konektor preko kojeg se programator povezuje sa serijskim portom računara.

Napajanje programatora se vrši preko standardnog DC konektora, naponom 15-20V. Sobzirom da se na ulazu za napajanje nalazi grec, polaritet napajanja nije bitan, a moguće je i napajanje naizmjeničnim naponom. U tom slučaju obavezno treba dodati i elektrolit za filtriranje napona.

Ovaj Programator je jednostavan kako za izradu tako i za upotrebu, pa ga svako ko se bavi programiranjem mikrokontrolera ili serijskih EPROM-ima treba obavezno imati. Ni potpunim početnicima neće biti teško da ga sami izrade.

Pony programator može da programira i mnoge druge elemente, samo treba imati odgovarajuću adaptersku pločicu, a one su sve jednostavne za izradu.

Kompletniji spisak podržanih kola i karakteristika softvera možete naci na intenetu, jer se stalno doraduje i dopunjava sa novim kolima.
Detaljnije informacije o programu, podržanim kolima i karakteristikama PonyProg softvera, kao i možete dobiti klikom na: www.lancos.com

Isto to za ICprog: www.ic-prog.com

Info Download Adobe Acrobat Reader [*.pdf] Download CadSoft Eagle (*.eg)
New Pony programator - raspored elemenata i oznake podnožja [ 31 Kb ] [ 50 Kb ]

Prodaja Prodaja

PONY-GUR : Izrađen i testiran programator sa 4 adaptera na jednoj pločici i serijskim kablom
15 €


Pony programatore imamo na lageru tako da se pojedinačne narudžbe odmah šalju!

Narudžbe na mail: info@elektronika.rs.ba
Naručeno dobijate pouzećem na kućnu adresu
(za teritoriju BiH, Hrvatske i Srbije)!


home | o nama | katalog | cdovi | prodaja | projekti | linkovi | download | forumi | kontakt | alfanet

Hosted by www.poen.net