komponente prodaja cdovi projekti info KIT kompleti download forumi knjige
Home

O nama:
Sajt www.elektronika.rs.ba je vlasništvo firme "AlfaNet informatika" d.o.o. iz Prijedora.

"AlfaNet informatika" d.o.o. je registrovana 1997. godine i od tada se bavi informatičkim inženjeringom, tj. prodajom i servisom računara i prateće opreme te izradom aplikativnog softvera, a od septembra 2000-te smo pokrenuli i vlastiti internet provajder - Poen.net.

Pored svega toga, obzirom na činjenicu da sam se od srednje škole bavio praktičnom elektronikom, servisiranjem kompjutera i kombinacijama digitalne elektronike i programiranja, od 2003.god. sam odlučio da se vratim elektronici, kao staroj ljubavi :) Moja oblast interesovanja je digitalna elektronika, mikrokontroleri, softver (C i asembler) i operativni sistemi. Ne bavim se RTV tehnikom, pojačalima i sličnim stvarima. Koga zanimaju detalji, moja biografija (prilično opširna :) je ovdje. Jedan od mnogih realizovanih projekata je i "Automatski raketni lanser za protivgradnu odbranu". Dobio je tri zlata na sajmovima inovacija. Prvo na sajmu u Banjaluci dana 19.04.2008.god. a zatim i zlato na mađunarodnom sajmu inovacija u Beogradu dana 09.05.2008.god. i treće u Novom Sadu na TESLA FEST-u. U ponudi ostalih uređaja treba izdvojiti i seriju uređaja pod zajedničkim nazivom "GSM kontroleri", koji imaju mnogo ugrađenih mogućnosti i vrlo širok spektar primjene. Kada smo počeli sa proiyvodnjom ovih uređaja, 2005, godine, na čitavom internetu nije postojao ovakav uređaj, sa ovako fleksibinim setom komandi i ovako jeftinim mikrokontrolerom iz kojeg je izvučen skoro maksimum. Sljedeća, vrlo zanimljiva, serija uređaja su Rf modemi, koji imaju takođe ogromnu praktičnu primjenu u svakodnevnom životu, a kada se iskombinuju sa GSM kontrolerima, omogućavaju izgradnju kompletne kućne automatizacije. U praksi to znači da možete upravljati sa čitavom kućom, odnosno raznim sistemima u kući, sa svog mobilnog telefona, a pri tome i ostvariti velike uštede npr. u grijanju i slično. Naravno, možemo realizovati i projekte po Vašim specifikacijama, ako se radi o serijama za koje to ima smisla raditi, sobzirom da razvoj nekog proizvoda nije nimalo jeftin ni jednostavan, kao što to ponekad izgleda. Gdje se nalazimo:
Iako je matična firma, "AlfaNet informatika" u Prijedoru, naša maloprodaja "ELEKTRONIKA" se nalazi u Banjaluci u naselju Rosulje, na adresi: Kralja Petra II Karađorđevića br. 71 (ul. je poznatija pod starim nazivom Karla Rojca), a telefon u radnji je +387 (0)51 346 260.

Mapa sa objašnjenjem kako doći do nas, nalazi se ovdje!

Ognjan Petrović
www.elektronika.rs.ba
www.alfa-net.com
www.poen.net
info@elektronika.rs.ba


home | o nama | katalog | cdovi | prodaja | projekti | linkovi | download | forumi | kontakt | alfanet

Hosted by www.poen.net